KILPAILU

Äänestä suosikkiasi #järvenpääteko -kilpailussa!

#järvenpääteko-kilpailussa etsittiin mitä erilaisempia kotiseuturakkaustekoja. Tekoja, joissa rakkaus Järvenpäähän näkyy, kuuluu ja tuntuu! Mukaan ilmoittautui 25 upeaa ja erilaista #järvenpäätekoa. Tutustu kilpailutöihin, inspiroidu ja äänestä suosikkiasi! Äänestää voi aina 30.9. asti.

Voittaja valitaan viiden eniten ääniä saaneen kotiseuturakkausteon joukosta lokakuun aikana. Valinnan tekee brändiuudistuksen työryhmä. Voittaja palkitaan kahden hengen kuumailmapallolennolla Rantapuistosta (arvo n. 1000€).

kuumailmapallo2_2
Next photo
Kilpailu on päättynyt!

Taiteilijakoti Kokkonen 50 vuotta

Villa Kokkonen on kansainvälisesti todellinen ONE & ONLY -harvinaisuus, sillä se on ainoa Alvar Aallon suunnittelema yksityiskoti, jonka keskipisteenä on konserttisali. Koko talolle on leimallista musiikin ja arkkitehtuurin tiivis liitto. Ja kerrankin Alvar Aalto on onnistunut akustiikan suunnittelussa. Talo valmistui Tuusulanjärven taiteilijayhteisön nuorimmaksi kodiksi vuonna 1969. Ilman Villa Kokkosen syntyä kirjailija Juhani Ahon aloittaman taiteilijayhteisön tarina olisi päättynyt Jean Sibeliuksen Ainolaan vuonna 1957. Säveltäjä Joonas Kokkonen asui Villa Kokkosessa 27 vuotta. Uusi aikakausi alkoi 1.6.2009, kun Elina Viitaila ja Antti A. Pesonen vuokrasivat Villa Kokkosen Järvenpään kaupungilta. Elinan ja Antin ideoimana ja yksityisesti ylläpitämänä Taiteilijakoti Kokkonen on ympärivuotinen Aalto-nähtävyys ja konserttijärjestäjä. Elina ja Antti tekivät Villa Kokkosesta museokorttikohteen vuoden 2018 lopulla. He ovat huolehtineet taiteilijakodin päivittäisestä ylläpidosta ja talon alkuperäisestä arvoflyygelistä kymmenen vuotta. Taiteilijakoti Kokkonen on yksi Tuusulanjärven matkailualueen tutustumiskohteista. Yksittäiset kävijät ja ryhmät voivat vierailla talossa Elinan ja Antin opastamilla kierroksilla, jotka huipentuvat aina konserttihetkeen/pienoiskonserttiin ateljeen upeassa akustiikassa. Heinäkuussa 2019 Elinan ja Antin yleisöopastuksille osallistui parhaimman viikon aikana 119 kävijää. Toukokuussa Elina ja Antti toteuttivat tilauksesta yli 30 opastettua kierrosta konserttihetken kera. Kun Iconic Houses -verkosto ja samanniminen nettisivusto perustettiin vuonna 2012, Villa Kokkonen kutsuttiin mukaan verkoston toimintaan. Kaikille mukaan kutsutuille taloille oli yhteistä se, että ne olivat tunnetun arkkitehdin suunnittelemia, arkkitehtuuriltaan merkittäviä ja avoinna yleisölle. Esimerkiksi Frank Lloyd Wrightin suunnittelema Fallingwater, joka on yksi Iconic Houses -verkoston alkuperäisistä jäsenistä Villa Kokkosen lailla, valittiin heinäkuussa 2019 Unescon maailmanperintölistalle. Elina ja Antti ovat kahdestaan luoneet Villa Kokkosen näkyvyyden kansainvälisenä Iconic Houses -talona kustannuksineen ja sisältöineen.

Tykkäyksiä: 16
Näkymät: 314
Tekijä:
Elina Viitaila ja Antti A. Pesonen